Sõle tänava liuväli jäi seekord rajamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimestel ning neljajalgsetel elukatel oli täna Sõle tänaval liikumine rohkem kui raske.
Inimestel ning neljajalgsetel elukatel oli täna Sõle tänaval liikumine rohkem kui raske. Foto: Liis Treimann.

Täna varahommikul oli tunne, et Sõle tänavale sünnitusmaja ette tahetakse linnarahvale tasuta liuvälja rajada ning selleks on veekraanid lahti keeratud. Tegelikult oli asi hoopis kurvem, sest 150 millimeetri jämedune toru oli külma tõttu lõhkenud ning kogu ümbruse veega üle ujutanud.


Kella üheksa paiku hommikul oli kõige suurem veeuputus juba kõrvaldatud. Politseinikud vehkisid nii Härjapea tänava kui Kolde puiestee juures kätega ega lasknud enam autosid veega üleujutatud alale. Ainult liinibussid pääsesid läbi. Trollid ei sõitnud. Mõned neist seisid kurvalt tee ääres ning ootasid äravedamist. Peagi saabusid veokid ning toimetasid trollid minema.

Sõle tänaval käis käredast pakasest ja vastikust tuulest hoolimata äge sagimine. Teho ning Jaaksoni tänavapuhastusmasinad sõitsid edasi - tagasi. Sahad lükkasid vett ning vee ja jää pudru kanalisatsioonikaevude poole. Seal olid ametis Tallinna Vee helkurvestides mehed, kes lumelabidatega kogu seda kraami auku ajasid. Algul oli tükk tegemist ka kaevude lahtikangutamisega, sest pakane oli kaaned tugevalt kinni külmutanud.

Tallinna Vee töömehed kinnitasid, et kõrval asuv Pelgulinna haigla sünnitusmaja küll ei kannata, sest kuigi Sõle tänaval on vesi kinni keeratud, saab hoone teise torustiku kaudu vett edasi. Härjapea tänava elanikud peavad aga ilmselt täna õhtuni veeta jääma, sest Sõle ja Härjapea tänava ristmikul kaevatakse kesklinna poole suunduv teepool üles ning lapitakse lõhkenud toru ära. See töö võtab oma aja.

Poole üheteistkümne paiku päeval oli liiklus Sõle tänaval kõigile sõidukitele jälle avatud, kuid seal peab ettevaatlik olema, sest pool teed on kaevetööde tõttu ikkagi suletud.

Hommikul ütlesid Tallinna Vee kohapeal viibinud töötajad, et Sõle tänava all kulgevad kõrvuti nii 150 kui 400 millimeetri jämedune veetoru. Kumb neist lõhkes, ei olnud siis veel täpselt teada, aga tõenäoliselt juhtus õnnetus ikka väiksema toruga.

Tallinna Vee pressiesindaja Priit Koff kinnitas, et lõhkenud oli tõesti 150-millimeetrine toru. Põhjus ikka külmas ilmas, mis tekitas pinnasekihtides nihkumisi ning niimoodi avarii juhtuski. Ta mainis, et tänane õnnetus Sõle tänaval on veefirma jaoks viimase aja üks suuremaid. Kohale sõitsid praktiliselt kõik brigaadid. Appi kutsuti ka tänavapuhastusfirmad, et võimalikult kiiresti avarii tagajärjed kõrvaldada. Kui palju kõik see Tallinna Veele maksma läheb, ei osanud ta veel öelda.

Kui autod said enne keskpäeva jälle liikuma, siis jalakäijatel on Sõle tänava kõnniteedel kõndimine keerukas. Sünnitusmaja-poolne trotuaar oli vähemalt ennelõunal nii libe, et seal oleks kõige mõistlikum ainult uiskudega liikuda, kõndimine oli tõeliselt raske ja ohtlik.

Härjapea tänava poolsel kõnniteel oli aga vee ja lume segu tõttu hoopis võimatu jalgsi liikuda. Inimesed püüdsid seal siiski kuidagi edasi jõuda, kahlates läbi lumehangede või otsides muid teeradasid. Loodetavasti lähiajal kõnniteed siiski puhastatakse ning pelgulinlased pääsevad jälle vabalt liikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles