Jüri Kuuskemaa: minu partei on muinsuskaitse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kuuskemaa asus tööle Edgar Savisaare nõunikuna.
Jüri Kuuskemaa asus tööle Edgar Savisaare nõunikuna. Foto: Uwe Gnadenteich

Alates tänasest asus Tallinna linnapea Edgar Savisaare nõunikuna tööle ajaloolane Jüri Kuuskemaa, kes ütles, et ei kuulu ühtegi parteisse. Tema partei on muinsuskaitse.



Savisaare sõnul saavad Kuuskemaa peamisteks töövaldkondadeks muinsuskaitse, vanalinn, arhitektuur ja kultuuriküsimused.

«Mul on hea meel, et Tallinna vapimärgi kavaler Jüri Kuuskemaa täiendab nüüdsest linnavalitsuse meeskonda oma suurte teadmiste ja kogemustega,» ütles Savisaar. «Hindan kõrgelt Kuuskemaa ametioskusi ja kodulinna patriotismi. Usun, et Kuuskemaa tulek meie meeskonda tõstab linnajuhtimise kvaliteeti ja võimaldab teha paremaid otsuseid Tallinna rahva heaks.»

«Loodan, et olles tööl Tallinna linnavalitsuses, saan ma rohkem teavet ning oskan teha arukamaid ettepanekuid niihästi Tallinna vanalinna kui meie linna kultuurielu edendamiseks, mida ma siiani tegin kodanikuna,» ütles Kuuskemaa.

Ta lisas, et olles teabele lähedal, suudab ta vanalinna problemaatikasse  rohkem süveneda ning  kaaluda, mida pealinna rahakott võimaldab kohe ette võtta ning mida tuleb teha pisi-tasa.

"Seega võib öelda, et ega minu tegevuses sisuliselt midagi ei muutu," märkis Kuuskemaa. "Samas tahan ka rõhutada, et ma ei kuulu ühtegi parteisse, minu partei on muinsuskaitse. Mulle on pakutud ühte või teise erakonda astumist, aga olen alati ära öelnud, sest ma ei taha end ühegi parteiga siduda. See võimaldab mul olla muinsuskaitseliselt avatum."

Ta lisas, et vanalinna elanikuna tunneb ta kaasvastutust selle käekäigu eest ning tal on mõtteid, kuidas vanalinna senisest toredamaks muuta. 

Kuuskemaa lõpetas 1965. aastal Tartu Ülikooli kunstiajaloo eriala. Ta töötas alates 1964. aastast Kadrioru kunstimuuseumis, algul teadurina, hiljem kuraatorina. Kuuskemaa on avaldanud hulgaliselt raamatuid, on pidev arvamuslugude kirjutaja erinevates meediaväljaannetes ning laiemalt tuntud oma muinsuskaitselise tegevuse ja harivate raadiosaadete poolest.

Lisaks Tallinna vapimärgile on Kuuskemaad tunnustatud ka Prantsusmaa Auleegioni rüütli tiitli ja Saksamaa Liitvabariigi, Portugali ja Hollandi teenetemärgiga ning Eesti Vabariigi Valgetähe IV klassi ordeniga

Kuuskemaa ametipalk Tallinna linnakantseleis on 20 800 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles