Harjumäe paviljon antakse pikaajalisele rendile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumäe paviljon ehk kõlakoda.
Harjumäe paviljon ehk kõlakoda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule Harjumäe kõlakoja üürile andmise otsuse eelnõu.


Eelnõu järgi antakse Harjumäe paviljon ehk kõlakoda 25 aastaks üürile läbirääkimistega pakkumise võitnud Parklinn Grupp OÜ-le.

Paviljonis on kasulikku pinda 176,5 ruutmeetrit. Üüritingimuste järgi avatakse seal aastaringselt töötav kohvik, suvel on võimalik avada ka välikohvik. Üüri suuruseks kinnitatakse 25 kr/m² , sellele lisanduvad kõrvalkulud, maksud ja koormised.

Üürnik peab kõlakoja remontimisel-restaureerimisel juhinduma osaühingu T-Linnaprojekt koostatud muinsuskaitse eritingimustest ja tehnovõrkude valdajate väljastatud tehnilistest tingimustest. Muinsuskaitse eritingimuste järgi ei ole peale- ja juurdeehitused lubatud. Kõlakoja restaureerimistööd tuleb üürnikul teha oma rahaga, kasutusluba on vaja vormistada ühe aasta jooksul.

Üürniku kohustuseks jääb ka kõlakoja hooldamine, selle ümbruse heakorra tagamine ning kommunaalteenuste osutajatega lepingute sõlmimine. Üüri suurenemine toimub üks kord aastas vastavalt tarbijahinnaindeksi muutusele, üürniku poolt kõlakoja väljaehitamiseks ning remondiks ja parendusteks tehtavaid kulutusi üürnikule ei hüvitata.

Harjumäe kõlakoda on Tallinna kesklinna valitsuse valitsemisel ja bilansis. OÜ Vana Tallinn on juba koostanud ka Harjumäe kõlakoja restaureerimise arhitektuurse põhiprojekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles