Ansip: valitsus ei vassi ametnike arvuga

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et riigikantselei ei valeta ametnike arvu Eestis väiksemaks, nagu väidab Eesti Päevaleht.

Riigikantselei teatel loetakse riigiametnikeks inimesi, kes töötavad riigikogu kantselei, presidendi kantselei, õiguskantsleri kantselei, kohtute (sealhulgas kinnistusametite ja nende osakondade), ministeeriumide, riigikantselei, ametite ja inspektsioonide, kaitsejõudude peastaabi, kaitsejõudude väeosade, kaitseliidu peastaabi ja riigikontrolli koosseisus ettenähtud ametikohtadel.

Ametnike hulka ei kuulu valitsusasutuste hallatavate asutuste ning kohalike omavalitsuste hallatavate asutuste töötajad, avalik-õiguslike juriidiliste isikute, Eesti Panga ja finantsinspektsiooni ega vabade elukutsete esindajad. Samuti ei liigitu avaliku teenistuse alla töötamine riigi ja kohalike omavalitsuste asutatud sihtasutustes või riigi või kohalike omavalitsuste osalusega äriühingutes.

2007. aasta lõpus oli Eestis 72 riigi ametiastust. Neis töötas kokku 20 824 ametnikku ning 3507 kaadrikaitseväelast, teatab riigikantselei.

«Kui mina oleksin midagi taolist teinud statistika eksamil, siis minu õpetaja oleks mind auditooriumist välja visanud,» ütles peaminister Päevalehe artikli kohta valitsuse pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles