Viimsi annab lastega peredele lisasoodustusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi algkool-lasteaed.
Viimsi algkool-lasteaed. Foto: Liis Treimann.

Viimsi vallavolikogu kinnitas eile määrused, millega jõusutvad alates 1. märtsist lastega peredele uued soodustused.


Viimsi vald maksab kinni kõikide 1.-3. klassi laste koolitoidu täies ulatuses ning teeb soodustusi mitme lapsega ning vähekindlustatud peredele lasteaiakoha maksmisel. Viimsi vallas on kokku ligi 4000 alla 18-aastast last.



«Vaatamata keerulisele ajale, mil valla eelarve on tervikuna vähenenud umbes kuus protsenti, oleme oma raha jaotanud nii, et teha võimalikult palju lastega perede heaks,» sõnas Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Viimsi valla üks olulisemaid prioriteete on lapsed ja lastega pered. Valla 2010. aasta eelarvest on kokku ligi 69-protsendilise osakaaluga haridus-, noorsootöö- ja sotsiaalkaitsekulud. Meile on tähtis, et just see sotsiaalne grupp oleks hästi kaitstud.»



Oravase sõnul on Viimsi sündimus aastaid olnud kõrge ning iive positiivne. «Viimsi kasvab jätkuvalt,» märkis ta. «Mullu sündis Viimsis ligi 300 last ning see aasta näitab sama trendi. Praegu on aga tõenäoliselt peaaegu kõikides peredes sissetulekud vähenenud, samas kui lastele tehtavad kulutused on ikka samad. Usun, et Viimsi valla märtsis jõustuvad määrused on lastega peredele abiks.»



Viimsi abivallavanema Urve Palo sõnul on valla eesmärk toetada peresid, kes seda abi kõige rohkem vajavad. «Lapsed ei pea majanduskriisi tõttu kannatama ning õigus lasteaias käia on kõigil lastel, olenemata nende vanemate sissetulekutest ja võimalustest,» lausus Palo. «Lasteaed ei ole üksnes lapsehoiu- ja mängukoht, vaid väga oluline õppimise ja arengukeskkond. Vähekindlustatud perede lastele toiduraha lasteaias maksime juba varem kinni ja selle maksmist jätkame ka edaspidi.»



Palo selgitas, et kolmest uuest toetusest üks on mõeldud vähekindlustatud peredele, teised kaks kõigile. Alates 1. märtsist maksab Viimsi vallavalitsus kõikide valla koolide 1.-3. klassi laste koolitoidu täielikult kinni. Kui varem maksis koolitoidu tegeliku hinna ja riigipoolse kompensatsiooni vahe kinni lapsevanem, siis nüüd teeb seda vald.



«Kaks peredele mõeldud soodustust puudutavad lasteaedu,» märkis Palo. «Nii hakkab esimesest märtsist kehtima soodustus peredele, kust käib laseteaias rohkem kui üks laps. Sellisel juhul on alates teisest lapsest lasteaiamaksu kuutasuga 435 krooni ehk poole väiksem kui tavapärane. Arvesse läheb ka esimese lapsena Viimsi eralasteaedades käiv laps, kui teine või kolmas laps käib munitsipaallasteaias.»



Päris tasuta võimaldab Viimsi lasteaiakohti nendele lastevanematele, kes on vähekindlustatud seni, kuni pere loetakse vähekindlustatuks. Vald maksab kinni koha munitsipaal- või eralasteaias munitsipaallasteaiakoha maksumuse ulatuses, milleks on 870 krooni kuus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles