Ämari liiklusala hankele esitati kuus pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas. .
Ämari lennubaas. . Foto: Toomas Huik.

Ämari lennubaasi liiklusala hankele esitati tähtajaks kuus pakkumist, võitja selgub kuu jooksul.

Hinnapakkumise Ämari lennubaasi liiklusala renoveerija leidmiseks välja kuulutatud hankele esitas neli pakkujat Eestist, üks Saksamaalt ja üks Türgist, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Ta lisas, et ministeerium kontrollib pakkumiste sisu vastavust nõuetele, hanke võitja selgub umbes kuu aja pärast. Leping vähempakkumise võitjaga on kavas sõlmida septembris.

Kaitseministeeriumi seni kalleima ehitushanke pakkumiskutse võttis välja kokku 19 ettevõtet Eestist, Leedust, Saksamaalt, Hispaaniast, Itaaliast, Türgist ja Bulgaariast.

Vähempakkumise tähtaeg oli esmalt aprilli lõpus, seejärel seda pikendati kuu aja võrra.
Hanke tulemusel renoveeritakse ja ehitatakse välja Ämari lennubaasi lennurada, ruleerimisteed, tuledesüsteemid, perroonid ning lennukite püüdursüsteemid.

Ehitushanke hinnanguline maht on 810 miljonit krooni, mis on 70 protsenti Ämaris NATO ja Eesti ühisrahastamisel tehtavate tööde mahust. Ämari baasis tehtavate renoveerimistööde kogumaht on ligi 1,5 miljardit krooni, millest NATO osa on 0,5 miljardit.

Ämari baasi renoveerimine peaks lõppema 2011. aastal ning siis on baas võimeline vastu võtma transpordilennukeid ja tegutsema õhuturbehävitajate baasina. Samuti on Ämari baasi arendamine oluline vastuvõtva riigi toetuse seisukohast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles