Aserbaidžaani ajakirjanikud valisid Andres Herkeli oma sõbraks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel.
Andres Herkel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) kaasraportöör, riigikogu liige Andres Herkel nimetati Aserbaidžaanis ajakirjanike sõbraks number kaks.

 

Ajakirjanike sõpru valis kohalik poliitiliste ja kodanikuõiguste kaitse keskus, vahendas aserite agentuur Trend News. Herkelist kõrgemalt hinnati küsitlusel vaid USA suursaadiku Anne E. Derse’i panust. Kolmandaks jäi rahvusvaheline ajakirjanikeühendus Piirideta Reporterid.

USA diplomaat juhtis eile auhinda vastu võttes võimude tähelepanu sellele, kui oluline on vaba meedia roll demokraatlikus ühiskonnas valimiste eel ning kodanikuõiguste ja -vabaduste kaitsel.

Ta rõhutas seejuures, et ajakirjanikke ei tohi allutada ähvardustele, pingetele, füüsilisele vägivallale, survele või arreteerimistele. Aserbaidžaanis on praegu vangistatud kolm ajakirjanikku –  kahe väljaande peatoimetaja Eynulla Fatullajev, ühe päevalehe peatoimetaja Ganimat Zahid ja sama lehe korrespondent Mirza Sakit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles