Mustamäe sõdib kodutute megakombinaadi rajamise vastu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute varjupaik Akadeemia teel.
Kodutute varjupaik Akadeemia teel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mustamäe linnaosa valitsus on vastu Akadeemia tee 30 endise kooliruumidesse ülelinnalise kodutute varjupaiga rajamisele.


«Ei haridusamet ega ükski teine amet ole meiega hiigelvarjupaiga loomist arutanud ning taolise plaaniga mustamäelased kohe kindlasti päri ei ole,» kinnitas linnaosavanem Lauri Laats.

Laatsi sõnul on Mustamäe linnaosa valitsusel tühjaks jääva koolimajaga sootuks teised plaanid. Esiteks läheb linnaosa lastel tarvis kodulähedast asenduskoolimaja, kui raskemate aegade möödudes taas ka Mustamäe koolides renoveerimistööd pihta hakkavad. Teiseks on linnaosavalitsusel pikemas perspektiivis plaan Akadeemia tee 30 koolimajja rajada spordikool.

«Spordikooli vajadus on Mustamäel ilmselgelt olemas ning Akadeemia 30 endine koolimaja on selleks parim paik, kus olemas nii võimla kui staadion,» lausus linnaosavanem.

Kodutute probleemi kohta arvas Laats, et on mõistlik luua väikesi hajutatud kodutute keskusi 20-30 inimesele. Nii ei oleks probleemse kontingendi kontsentratsioon ühes kohas liiga suur ning ei koormataks õhtusel tipptunnil ühistransporti. «On mõistlik, kui elu hammasrataste vahele jäänud inimestega tegeletakse personaalselt, aidates neil uuesti sotsialiseeruda. Selline isiklik lähenemine pole mõeldav megakombinaadi tingimustes,» arvas Laats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles