Kallas ei jää kolmandaks ametiajaks Euroopa Komisjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Liis Treimann.

Eelmisel nädalal tegevust alustanud Euroopa Komisjonis asepresidendi ja transpordivolinikuna töötav Siim Kallas ei kavatse kolmandaks ametiajaks enam komisjoni tööle jääda.

«See on kindel, mulle sellest kahest vahetusest aitab, seda võin ma küll kindlalt öelda. Ma ei pretendeeri sellele, et kolmandat vahetust siin olla,» ütles Kallas BNSile.

Kallase sõnul ei ole ta mõelnud, mida pärast Euroopa Komisjoni volituste lõppemist 2014. aastal edasi tegema hakkab.

«Inimene ei lähe aastatega nooremaks. Ja kui aastal 2014 ametiaeg lõpeb, siis ma vaatan. See on väga pikk aeg ning sinna on veel sisuliselt ligi viis aastat aega. Eks siis jõuab mõelda ja vaadata. Ma arvan, et mul on kõik võimalused olemas, et nautida elu pensionärina, kuna siis ma olen juba pensionieas. Aga loodetavasti veel nii heas vormis, et igasuguseid huvitavaid asju saab ette võtta,» lausus Kallas (61).

Kallase sõnul ei tasu isegi arutada sellel teemal, kas ta võiks jääda Euroopa Komisjoni kolmandaks ametiajaks, kui tal tekiks võimalus saada Euroopa Komisjoni presidendiks. «Keegi ei paku mulle seda kohta, ärge muretsege,» lausus ta.

Kallas töötas alates 2004. aastast kuni eelmise nädalani Euroopa Komisjoni administratiivasjade, auditi ja korruptsioonivastase tegevuse voliniku ning asepresidendina. Eelmisel nädalal hakkasid kehtima Euroopa Komisjoni uue koosseisu volitused, Kallas on selles komisjonis transpordivolinik ja asepresident.

Sellel nädalal Eestis avalikustatud arvamusuuringu järgi soovis kuus protsenti vastanutest näha Eesti järgmise presidendina Siim Kallast. Kallase enda sõnul ei ole ta Eesti presidendiks kandiudeerimisele mõelnud.

«Enamus nimetas selles uuringus järgmise presidendina siiski Toomas Hendrik Ilvest, see on peamine fakt. Mina ei näe 2011. aastal paremat varianti, kui see, et Toomas Hendrik Ilves jätkab,» sõnas ta.

Pärast 2011. aastat on Eestis presidendivalimised aastal 2016. Kallase sõnul on aastani 2016 kõige loogilisem, et Toomas Hendrik Ilves jätkab. «Aga mis saab edasi, ei oska keegi öelda. 2016 on nii kaugel ja nii palju juhuslikke asjaolusid võivad seda otsust mõjutada, et on täesti mõttetu sellega praegu tegeleda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles