Reservõppekogunemisest jäid meelde kahurid ja kamraadid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhutõrjekahurite proovilaskmised Nõval 12. veebruaril 2010.
Õhutõrjekahurite proovilaskmised Nõval 12. veebruaril 2010. Foto: Kaitseväe peastaap

Reedel lõppes Tapal kolm nädalat kestnud õhutõrjekahuripatarei reservõppekogunemine, mis osutus üle ootuste menukaks, tänu reservväelaste oodatust suuremale osavõtule moodustati ka lisaallüksus.

«Ma tänan kõiki reservväelasi, kes õppusel osalesid. Eriti suure panuse selle õnnestumisesse andsid reservohvitserid, kes said oma üksuste juhtimisega ja
väljaõpetamisega väga hästi hakkama,» ütles õhutõrjepataljoni ülem major Mati Tikerpuu, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Seersant Alar Kolberg rääkis, et vaatamata sellele, et õppus oli intensiivne ja väsitav, oli hea üle pika aja oma võitluskaaslastega kokku saada.

«Kui esialgu tundus, et mõni asi oli juba ununenud, siis tegelikult hoidis mälu aastaid tagasi õpitut hästi. Kogunemisest jäävad meelde inimesed ja kahurid,» lausus seersant Kolberg.

Tänavune reservõhutõrjujate õppekogunemine oli jagatud kolme etappi. 1. veebruaril tulid kohale õhutõrjekahuripatarei reservohvitserid, nädal aega hiljem liitusid
nendega allohvitserid ja autojuhid. Reakoosseisule algas reservõppekogunemine eelmisel pühapäeval.

Õppuse eesmärk oli meelde tuletada ajateenistuses omandatut ja harjutada reservväelaste tegutsemist oma üksuse koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles