Ansip: jääme Afganistani seniks, kuni meie abi vajatakse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel kohtumisel USA asekaitseminister Michèle Flournoyga, et Eesti on usaldusväärne liitlane oma partneritele.

«Eesti kaitseväelased teenivad koos USA sõduritega NATO sõjalistel operatsioonidel ning paljudele meie sõjaväelastele on koos teiega teenimine karjääri kõrghetkeks,» sõnas Ansip.

«Me jääme oma liitlastega koos ka Afganistani seniks, kuni meie abi vajatakse,» kinnitas peaminister. Tema sõnul on meie riik rasketel hetkedel saanud tunda teiste toetust ning nüüd, kus oleme suutelised ise aitama, on meie kohustus seda teha.

Ansip ja USA asekaitseminister poliitika alal Michèle Flournoy kinnitasid tänasel kohtumisel, et Ameerika Ühendriikide ja Eesti liitlassuhted on tugevad ning kahepoolne sõjaline koostöö jätkub ka tulevikus.

Ansipi sõnul on USA toetus olnud meie riigi iseseisvuse püüdlustes määrava tähtsusega, samuti on NATO laienemine saanud teoks suuresti just Ameerika Ühendriikide toel.

«Te olete alati olnud meie tugevaimad toetajad ja me hindame kõrgelt meie omavahelist koostööd. Teame, et me ei jää kunagi üksi,» märkis Ansip.

Flournoy omakorda kinnitas, et Ameerika Ühendriigid hindavad kõrgelt Eesti panust julgeoleku loomisel. Tema sõnul on USA huvitatud koostöö jätkumisest ka edaspidi ning eraldi toonitas ta kogemuste ja teadmiste jagamise olulisust küberkaitse vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles