Galerii: kohad, kus pole kordagi lund roogitud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni tänaval olevasse Viadukti bussipeatusse peavad jalakäijad minema mööda hangede vahele tallatud kitsast rada, sest naaberkinnistute esistelt kõnniteedelt pole sel talvel lund roogitud.
Veerenni tänaval olevasse Viadukti bussipeatusse peavad jalakäijad minema mööda hangede vahele tallatud kitsast rada, sest naaberkinnistute esistelt kõnniteedelt pole sel talvel lund roogitud. Foto: Toomas Huik

Hoolimata munitsipaalpolitsei aktiivsest tegevusest on Tallinnas päris palju majaesiseid, mis pole sel talvel kordagi lumelabidat näinud.


Mõnel juhul on tegemist nii-öelda «eikellegimaaga». See tähendab, et on ebaselge, kas kõnniteed peab koristama lähima kinnistu omanik või linn. Nii näiteks on koristamata Liivalaia tänava ja Pärnu maantee nurk, mis jääb kino Kosmose poole.

Luha ja Virmalise tänava nurgal aga tõuseb kõnnitee kohale paksu lume sisse tallatud rada mööda kõndiv jalakäija tänavapinnast vähemalt 60 cm kaugemale. Pikemat kasvu inimene võib seal pea vastu liiklusmärki ära lüüa.

Omaette vaatamisväärsus on Veerenni tänaval oleva Viadukti bussipeatus, kuhu jõudmiseks peab jalakäija mööda hangede vahele tekkinud kitsast rada turnima. Nimelt pole kummagi naaberkinnistu esiselt kõnniteelt sel talvel lund roogitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles