Tallinn võtab uute kommunaalkorterite ruutmeetrilt 30 krooni üüri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalmajad Raadiku tänaval Lasnamäel.
Munitsipaalmajad Raadiku tänaval Lasnamäel. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus kavatseb kehtestada kevadel valmiva Raadiku elamukvartali kolme maja kommunaalkorterite üüri suuruseks 30 krooni ruutmeetrilt.


Eelnõu järgi kehtestatakse Raadiku 8/3, 8a/3 ja 8b/3 eluruumide üüri suuruseks 30 krooni eluruumi üldpinna ühe ruutmeetri kohta ühes kalendrikuus.

«Arvestades linna elamupoliitika eesmärki anda eluruume üürile turuhinnast madalama hinnaga on see uues ja energiasäästlikus majas asuva korteri kohta väga soodne hind,» rõhutas abilinnapea .

Raadiku 8 asuval kinnistul valmib ja võetakse vastavalt linna ja arendaja vahel sõlmitud lepingule kasutusse kokku üheksa elamut, neist kolm on juba asustatud ning kolm järgmist antakse eluasememure lahendamisel abi vajajate majutamiseks linna kasutusse tänavu esimesel poolaastal.
Elamutes Raadiku 8/3, 8a/3 ja 8b/3 valmib kokku 312 korterit, neist 135 on kolmetoelised, 90 kahetoalised, 45 neljatoalised ja 42 ühetoalised.

Keskmise korteri pind on 62,7 ruutmeetrit ja üürimakse 1881 krooni kuus.

Lisaks üürile peavad tulevased elanikud tasuma ka soojuse, vee, elektri, prügiveo ja muude igakuiste kommunaalmaksete eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles