Saue valla tänavuse eelarve kogumaht on 129,5 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linna vapp.
Saue linna vapp. Foto: Saue linnavalitsus

Saue valla 2010. aasta tuludeks kujuneb 116,9 miljonit krooni, mis võrreldes eelmise aastaga on 7,3 protsenti ehk 9,3 miljonit krooni vähem.


Üksikisiku tulumaksu laekumiseks on eelarves prognoositud 84 miljonit krooni. See moodustab valla kogutuludest 71,8 protsenti.

«Tulenevalt majanduskeskkonnast oleme ka Saue valla 2010. aasta eelarves arvestanud vallakodanike sissetulekute languse ja töötuse kasvuga ning oodatav tulumaksu laekumine on võrreldes eelmise aastaga vähenenud 13,8 protsenti,» ütles vallavanem Andres Laisk.

Kulusid näeb 2010. aasta eelarve ette 129,5 miljonit krooni. Suurim osa kulueelarvest läheb haridussektorile, moodustades 50,1 protsenti kogukuludest. Veidi rohkem kui kümnendik eelarvest ehk 12,1 protsenti kuulub sotsiaalse kaitse tagamiseks. Kolmandal kohal on keskkonnakaitsekulutused 10,7 protsendiga.

Majandusliku sisu järgi moodustavad suurima osa kuludest majanduskulud 35, personalikulud 25 ning sihtotstarbelised eraldised 20 protsenti. Valitsussektori teenuste kulu kasvas moodustatud reservide ja ühekordsete koondamistasude arvelt, samas vähendati töötasusid 8 protsenti.
Saue valla selle aasta eelarvet ei saa nimetada klassikalises mõttes tasakaalus eelarveks, kuna jooksvad kulud ületavad tulusid umbes kaks protsenti.

«Samas on oluline, et oleme säilitanud suutlikkuse jätkata investeeringutega, mis moodustavad umbes 11 protsenti eelarvest, tagatud on ka sotsiaalne kaitse abivajajatele, mis on jäänud eelmise aasta tasemele,» nentis Laisk.

Vallavanema sõnul on eelarve koostamisel arvestatud arengukavast lähtuvaid eesmärke ja omavalitsuse kohustust tagada kvaliteetne elukorraldus.

«Finantsdistsipliini kavakindlalt jälgides suudame hoolimata majanduslangusest tagada Saue vallas ka 2010. aastal heatasemelise teeninduse oma kodanikele,» on vallavanem kindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles