Kaisukarud möllavad internetis

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Nässule (rohelises särgis) meeldib ringi rännata, saab ta oma uudishimu rahuldada ka muuseumis. Näiteks käib ta mänguasjade direktori Lillekäpaga – üksinda ei ulatu nii kõrgele, kui vaja – fondis sobramas. Seal karpides on kõik need mänguasjad, mis näituseriiulitele parajasti ei mahu.
Kuigi Nässule (rohelises särgis) meeldib ringi rännata, saab ta oma uudishimu rahuldada ka muuseumis. Näiteks käib ta mänguasjade direktori Lillekäpaga – üksinda ei ulatu nii kõrgele, kui vaja – fondis sobramas. Seal karpides on kõik need mänguasjad, mis näituseriiulitele parajasti ei mahu. Foto: Kristjan Teedema

Mänguasjamuuseumi sagedasemad külastajad on ehk märganud, et üldiselt on kõik kaisukarud alati oma koha peal, kuid üks sinisilmne mõmmik on tihtilugu puudu.

Nässu on heledat karva karu, kes sündis rändama. Sõna otseses mõttes: kunagi aastaid tagasi tekkis Kullaketrajate käsitööfoorumi näputöölistel mõte, et neil võiks olla keegi, kes ühe juurest teise juurde sõidaks, maailma vaataks ning nähtust päevikusse kirjutaks. Äärepealt oleks juhtunud, et Nässu oleks  sündinud hoopis nuku või jänese, mitte karuna, ning kes teab, millised tema seiklused siis oleksid olnud.

24. veebruaril 2009. aastal sündis Nässu ikkagi karuna ja mitte Eestis, vaid hoopis Riia linnas. Vaid nädal-paar hiljem sõitis ta kingakarbis üle piiri – sugugi mitte ebaseaduslikult, kõik dokumendid aeti postkontoris korda – ja hakkas Eestit avastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles