Läti noor köögivirtuoos koolitas kutseõpetajaid

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

26-aastane Läti meisterkokk Māris Astičs (hoiab panni kohal sifoonpudelit) soleeris eile mõnuga Tartu kutsehariduskeskuse õppeköögis.

Selle peale, et pannkoogitainas läbi sõela suruda ning seejärel sifooni ehk limonaadimasinasse ümber valada ja gaseerida, polnud tulnud ka kõige kogenumad kutseõpetajad.

«Aa, neid ei kergita nüüd mitte pärm ega sooda, vaid süsihappegaas,» noogutasid idee leidlikkusest rabatud kohalikud meistrid üksteise suunas. Just sifoonist kuumale pannile tilgutatud tainast küpsesid eriliselt hõrgud suupisted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles