Nord Stream avastas Läänemere põhjast tosin laevavrakki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITAR-TASS 57: LENINGRAD REGION, RUSSIA. MARCH 17. Worker welds a pipe at the Gryazovets-Vyborg section of the North European Gas Pipeline, the construction of which is carried out by Gazprom. (Photo ITAR-TASS / Yuri Belinsky)
ITAR-TASS 57: LENINGRAD REGION, RUSSIA. MARCH 17. Worker welds a pipe at the Gryazovets-Vyborg section of the North European Gas Pipeline, the construction of which is carried out by Gazprom. (Photo ITAR-TASS / Yuri Belinsky) Foto: Belinsky Yuri/ITAR-TASS

Nord Streami torujuhtme eeltööde käigus on Läänemerest avastatud tosin seni teadmata laevavrakki, millest osa on kuni 1000 aastat vanad, teatas esmaspäeval Rootsi muinsuskaitseamet.


«Meil on õnnestunud tuvastada 12 laevavrakki ja üheksat neist peetakse suhteliselt vanaks,» ütles AFP-le muinsuskaitseameti vanemnõunik Peter Norman. «Arvame, et paljud laevad on 17. ja 18. sajandist ning osa võib pärineda koguni keskajast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles