Nihkunud teekatteplaadid häirisid reisirongiliiklust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Toomas Huik

Täna häirisid korduvalt Tallinnast lääne suunal toimuvat elektrirongiliiklust Tallinna linna servas Pärnu mnt. raudteeülesõidul paigast nihkunud teekatteplaadid.


Esimene teade Pärnu maantee raudteeülesõidul üleskerkinud teekatteplaatidest laekus tööpäeva algusest, kui elektrirong haakis lumeraua külge ühe üleskerkinud teekatteplaadi ning liiklus seiskus ülesõidul veerandiks tunniks.

Kell 14.45 kahtlustasid Elekriraudtee töötajad, et plaadid samal ülesõidul on taas paigast nihkunud ja võivad ohustada rongiliiklust ning teatasid oma tähelepanekutest liikluskorraldajat.

Kuigi seekord ülesõiduplaadid otsest ohtu raudteeliiklusele ei kujutanud, eemaldas Eesti Raudtee teebrigaad ohtu kujutanud teekatteplaatid ja avas raudtee liikluseks peale 40 minutist pausi kell 15.25.

Teekatte plaadid nihkusid täna paigast esialgsel hinnangul liiklusintensiivsuse ja päevase sula ja öise külmetamise koosmõjul. Ilmselt läks sulavesi lahtisõidetud plaatide alla ja öösel külmudes nihutas plaadid üles.

Et täna mitte rohkem häirida või raudteeliiklust peatada, korrastab Eesti Raudtee Pärnu mnt. raudteeülesõidu eeloleval ööl, ajal, mil reisirongiliiklust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles