Loata viina müüv ettevõtja nimetab kaupa suveniiriks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta alguse aktsiisitõusu tõttu varusid kaupmehed eelmise aasta lõpul suured varud.
Aasta alguse aktsiisitõusu tõttu varusid kaupmehed eelmise aasta lõpul suured varud. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kui üldiselt on alkoholiga kauplemiseks vaja spetsiaalset müügiluba, siis Liviko suveniirikomplekt, mis sisaldab 300 milliliitrit alkoholi, on sellega kaupleva ettevõtte väitel hoopis suveniir ning müügiluba vaja ei olegi.

Käsitöö ja kudumitega kauplev ettevõtte Rewilwerk OÜ müüb Tallinna Lauluväljaku Oru väravate juures turismibusside peatuspaiga lähedal lisaks eestimaisele käsitööle ja Eesti-teemalistele raamatutele ka Liviko alkoholikomplekti, kuhu kuuluvad kuus 50-milliliitrist minipudelit alkohoolseid jooke nagu viin ja liköörid, kirjutab kalev.ee.

Rewilwerk OÜ juhatuse liige Marit Nool väitis, et komplekt on üks populaarsemaid tooteid ning eraldi müügiluba selleks vaja pole, kuna komplekt läheb suveniiri, mitte alkoholi alla.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Taavi Kullerkupp märkis, et Põhja politseiprefektuur hakkab Rewilwerk OÜ tegevust uurima.

«Politsei seisukoht on, et tegemist on alkohoolsete jookidega ning selle müümiseks on vaja alkohoolse joogi jaemüügi õigust,» ütles Kullerkupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles