Riigikogu komisjon arutab kohtute seadust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhiseaduskomisjoni tänasel istungil arutati riigikogu menetluses olevat kohtute seaduse eelnõu, mis sätestab kohtukorralduse, kohtuhalduse ja kohtuteenistuse õiguslikud alused ning mis kujundab Eesti põhiseadusliku kolmeastmelise kohtusüsteemi üheks tervikuks, mis peab tagama võimude lahususe ja tasakaalustatuse põhimõtte täitmise.

Kohtusüsteemi ühtne ülesehitus ja toimimine võimaldab olemasolevaid ressursse otstarbekamalt kasutada ning suurendada õigusemõistmise kättesaadavust ja
läbipaistvust, vahendas parlamendi pressiesindaja.

Istungil vaadati läbi eelnõu peatükkide kaupa. Arutelu juures viibisid eelnõu väljatöötamise töögrupi liikmed Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Virgo Saarmets ning justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantsler Marko Aavik.

Põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde rõhutas eelnõu tähtsust ja vajadust kõik eelnõu osas esitatud erinevad seisukohad põhjalikult läbi töötada, et tagada
kohtusüsteemi funktsioneerimise efektiivsus.

«Tegu on olulise  eelnõuga, mis peaks lahutama kohtukorralduse täielikult justiitsministeeriumi haldusalast ja mille menetlemine riigikogus on pikk protsess» ütles Linde.

Põhiseaduskomisjon jätkab järgnevatel nädalatel eelnõu arutelu, et langetada eelnõu suhtes menetluslikud otsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles