Helme: Ilvese sõidul pole mingisugust mõtet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistide poolehoidja Jossif Stalini pildiga.
Kommunistide poolehoidja Jossif Stalini pildiga. Foto: Reuters / Scanpix

Endine Eesti suursaadik Vene Föderatsioonis Mart Helme leidis, et president Toomas Hendrik Ilvese sõidul Moskvasse 9. mail 2010 pole absoluutselt mingisugust mõtet.

«On selge, et Ilvesel ei saa olema mingeid kõrgtasemel kohtumisi, kui ehk improviseeritud koridorikohtumised välja arvata,» rääkis suursaadik Postimees.ee’le.

«Pole kahtlust, et meie Lääne partnerid on Eestile mõista andnud, et Venemaaga ei maksa tüli kiskuda,» oli Helme veendunud.

«Moskva käsitleb seda kui oma vasallide näoleandmist ning eks me siis näitamegi, et lepime sellega, et suurriigid üle meie peade oma poliitikat ajavad,» leidis Helme.

«Ei tohi unustada laiemat tausta. President Ilves sõidab Moskvasse ajal, kui Venemaa sisuliselt piirab meid ümber küll gaasitorude, küll Mistralite ostuga ning on võimalik, et Ilves osaleb Moskvas üritusel, kus on väljas suured Stalini pildid,» meenutas suursaadik Mart Helme.

President Toomas Hendrik Ilves teatas täna, et sai Venemaa presidendilt Dmitri Medvedevilt isikliku kutse ning osaleb 9. mail Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpu aastapäeva üritusel Moskvas, et mälestada koos teiste Euroopa riikidega selle sõja kõiki ohvreid.

Viie aasta eest, kui Moskvas tähistati 60 aasta möödumist sõja lõpust jättis toonane president Arnold Rüütel Moskvasse minemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles