Liik: Ilvese visiit Moskvasse võib parandada suhete tausta

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Peeter Langovits

Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse juhataja Kadri Liik arvab, et kuigi president Toomas Hendrik Ilvese sõit võidupüha pidustustele Moskvasse Eesti ja Venemaa suhetesse kiireid muutusi ei too, võib see parandada nende tausta.

Liik meenutas intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et viis aastat tagasi, kui tollane vabariigi president Arnold Rüütel otsustas Moskvasse võidupüha pidustustele mitte sõita, arvas  Ilves, et õigem olnuks seda teha. Kutse vastu võtnud Läti president Vaira Vike-Freiberga edastas Liigi arvates Moskvas väga hästi Balti riikide sõnumit, vahendas ERR Uudised.

Liik nentis, et poliitiline kliima on tänaseks veidi muutunud ning Venemaa ei ürita enam sama agressiivselt enda tõde ja Stalini kultust naabritele peale suruda.

Liigi sõnul pole midagi valesti, kui Ilves avaldab austust sõjas hukkunud Venemaa sõjameestele. «Ja samas on oma sõnavõttudes täiesti võimalik eristada kiitust sõjameestele ja kiitust Stalinile, ja ma usun, et president Ilves oskab seda ka väga hästi teha,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles