Aava alustas Soome rallit seitsmenda ajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul avapaugu saanud Soome MM-ralli publikukatsel sõitsid Urmo Aava ja Kuldar Sikk (pildil) välja seitsmenda aja, kaotades meeskonnakaaslasele Sebastién Loebile veidi vähem kui ühe sekundiga. Eestlastest on võistlustules ka noored rallimehed Jaan Mölder jun ja Kaspar Koitla.
Eile õhtul avapaugu saanud Soome MM-ralli publikukatsel sõitsid Urmo Aava ja Kuldar Sikk (pildil) välja seitsmenda aja, kaotades meeskonnakaaslasele Sebastién Loebile veidi vähem kui ühe sekundiga. Eestlastest on võistlustules ka noored rallimehed Jaan Mölder jun ja Kaspar Koitla. Foto: AFP / Scanpix

Urmo Aava ja Kuldar Sikk rõõmustasid eile õhtul Jyväskyläs startinud MM-ralli publikukatsele kogunenud eestlasi oma sõidu võitmisega. Kokkuvõttes said Citroën C4 ralliautol kihutanud  Aava ja Sikk seitsmenda tulemuse.

Aava sõitis paaris Subarul istuva rootslase Mads Östbergiga. Kohe esimestel meetritel ette pääsenud Aava võttis kindla võidu ning kerkis korraks isegi edetabeli tippu, kus pidas vastu veel kahe järgmise paari üritused. Lõpuks pääsesid maailma absoluutsesse tippu kuuluvad piloodid eestlasest siiski mööda.


Liidriohjad haaras valitsev maailmameister, prantslane Sebastien Loeb Citroënil. Tema hispaanlasest meeskonnakaaslane Daniel Sordo kaotab
0,3 ning Subarul sõitev austraallane Chris Atkinson ja Fordi esinumber soomlane Mikko Hirvonen 0,4 sekundit.


Loebile 0,9 sekundit kaotanud Aava ette mahuvad veel norralane Petter Solberg (Subaru) ning soomlane Jari-Matti Latvala (Ford). (PM) 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles