Saaremaa koolid pooldavad pabertunnistuse väljastamise jätkamist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnistus.
Tunnistus. Foto: Eger Kamenik

Erinevalt Saaremaa ühisgümnaasiumist pooldavad ülejäänud Kuressaare linna koolid jätkuvalt ka iga veerandi lõpus pabertunnistuse väljaandmist ning ei ole sellest loobumisele mõelnudki.

Kuressaare gümnaasiumi direktori Toomas Takkise kinnitusel ei ole koolis üldse sellist teemat üles kerkinudki, et peaks pabertunnistuse väljaandmise lõpetama ja minema täielikult üle elektroonilisele vormile, kirjutas Meie Maa.

Kuressaare põhikooli direktori Jaan Lemberi sõnul jätkab kool samuti pabertunnistustega. «Pärast e-kooli kasutuselevõttu arutasime seda teemat, kuid seisukoht on ühene – jätkame pabertunnistuste väljaandmist. Õpilasele, kes läheb pärast veerandi viimast koolipäeva koju tunnistusega, mida ta saab rõõmuga või vahel ka natuke nukralt näidata, on üks tähtsamaid hetki õpilase elus,» lausus Lember.

Direktori väitel ei ole mitte kõigil lapsevanematel võimalik erinevatel põhjustel e-kooli kasutada. «Ka klassijuhatajal on kindel tunne, kuna lapsevanem on saanud teada, millised hinded õpilane sai, sest tunnistus tagastatakse lapsevanema allkirjaga,» põhjendas Lember.

Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peetersi sõnul on tunnistuse väljaandmise vorm kooli otsustada.

«Üleminek elektroonilisele tunnistusele, nagu SÜG seda tegi, kipub vist veidi varajane olema. Mulle on jäänud mulje, et lapsevanemad ei ole selleks päris valmis. Oleks pidanud lapsevanematega rohkem rääkima,» arvas Peeters.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles