Uudelepp: Ühtne Eesti ajas parteituusad närvi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula / Postimees

Propagandaeksperdi Agu Uudelepa hinnangul lasid erakondade juhtfiguurid igaks juhuks oma noorjüngritel kommentaariumides Ühtse Eesti algatust sõimata, kuna pole päris kindlad, et teatritegelased nende meepoti kallale ei tiku. 


«Kui tulla välja lihtsalt selle platvormiga, et aga teate poisid, meil on kõrini, meile aitab, siis ma saan täiesti aru sellest, kuidas mõnes parteikontoris oldi eile õhtul mures ja mõeldi, mine sa sindreid tea, äkki teevad tõsiselt,» rääkis Uudelepp ETV «Terevisiooni» saates.

Tema sõnul ei arutanud erakondade tagatoad küll tõenäoliselt eile hilisööni närviliselt, mida uues olukorras ette võtta, kuid saatsid igaks juhuks tavajüngrid uudisportaalide kommentaariumidesse räuskama.

«Lugege eile õhtul uudiste juures olnud kommentaare - mina käisin huvi pärast lugemas. Seal on ilmselgelt näha seda, et igaks juhuks sõimame kohe läbi,» kõneles Uudelepp.

«Täpselt nii, nagu eelmisel aastal igaks juhuks mõttetalgute puhul võeti ja sõimati kohe läbi - sellepärast, et nüüd ju Rainer Nõlvak kohe tuleb europarlamendi valimistele ja kohalikele. No ei läinud ta kummalegi,» meenutas ta.

«Aga hirm, et äkki keegi tuleb ja võtab meie meepotist suure kulbiga natukene välja ja siis sööb selle rahva kiiduavalduste saatel ise keresse - no seda ei saa lubada.»

Politoloogiadoktor Uudelepp väitis, et nautis eilset Ühtse Eesti avalööki täiel rinnal ning ennustab kuni 7. maini kestvat tõsist kampaaniat professionaalsete lavastajate juhtimisel.

«Ühest küljest ma lihtsalt ei usu, et Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semper seekord vindi nii üle keeravad, et hakkavadki parteid tegema, aga teisest küljest - kui tahta praegu Eestis parteid teha, siis niimoodi tegemine oleks konkurentsitult kõige mõjusam.»

Uudelepa sõnul on meil viimaste valimiste eel ikka uued parteid tulnud - meenutagem Res Publicat ja Rohelisi -, kuid taoline nali, nagu see, mis 1990ndate alguses tegid kuningriiklased, on tegemata.

Poliitiliselt ja sotsiaalselt teravate lavastustega tuntud teater korraldab 7. mail Tallinnas Rocca al Mare suurhallis erakonna Ühtne Eesti suurkogu. See on ühekordne lavastus «Ühtne Eesti», mis tutvustab Eesti poliitika toimemehhanisme ja erakondade telgitaguseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles