Ajalooline nädal andis Obama ametiajale uue hingamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U.S. President Barack Obama (R) and Russia's President Dmitry Medvedev smile during a family photo at the G8 summit in L'Aquila, Italy July 10, 2009. After two days of talks focused on the economic crisis, trade and global warming, the final day of the G8 gathering in Italy looked at the problems facing the poorest nations. REUTERS/Tony Gentile  (ITALY POLITICS)
U.S. President Barack Obama (R) and Russia's President Dmitry Medvedev smile during a family photo at the G8 summit in L'Aquila, Italy July 10, 2009. After two days of talks focused on the economic crisis, trade and global warming, the final day of the G8 gathering in Italy looked at the problems facing the poorest nations. REUTERS/Tony Gentile (ITALY POLITICS) Foto: TONY GENTILE/REUTERS

Barack Obama on USA president olnud juba 433 päeva, kuid seda, et ta oma ametiaja esimeste suurte teetähisteni alles praegu jõuab, oskasid vähesed aimata. Tervishoiureform ja tuumalepe Venemaaga on Obama ametiajale uue impulsi andnud.


Levinud hinnang Obama jaanuaris lõppenud esimesele ametiaastale tundus olevat, et president lasi selle raisku – kahmas enda ette liiga suure portsu, üritas iga hinna eest kaasata vabariiklasi (kes sellest väljagi ei teinud) ning kaotas tagatipuks veel haruldase 60:40 ülekaalu senatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles