Savisaar kohtus Hiina Rahvavabariigi asepeaministri Zhang Dejiangiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Täna algas Tallinna linnapea Edgar Savisaare visiit Hiina Rahvavabariiki. Õhtul (Hiina aja järgi) kohtus ta Hiina asepeaminister Zhang Dejiangiga, kes kureerib riigi valitsuses majandusküsimusi.


Arutati kahe riigi ja nende pealinnade majandus- ja kultuurisuhteid, tutvustati vastastikku ka projekte, mida mõlemad pooled arendavad. Asepeaminister Zhang Dejiang tuletas meelde Ningbo sadama ja Tallinna sadama ühisprojekti terminali ehitamiseks Muugale. Savisaar nentis, et paraku on see projekt pidurdunud ning avaldas lootust, et ühine visioon ükskord ka ellu viiakse.

Räägiti ka Tallinna trammi projektist, mille teostamist koostöös Hiina firmadega Tallinn taotleb. Linnapea tutvustas Tallinna plaane seoses Kultuuripealinn 2011 projektiga. Asepeaminister Dejiang väljendas heameelt, et Tallinn on ka Hiina artistid sellesse projekti kaasa tõmmanud. Veel räägiti Tallinna osalemisest 2010. aasta Shanghai Expol.

Dejiang rõhutas, et Tallinn ja Peking on sõsarlinnad ning
Hiina valitsus toetab kõigiti nende kahe linna häid suhteid. Savisaar tunnistas, et iga kord, kui ta jälle lendab Pekingisse, tundub talle, et vahemaa Tallinna ja Pekingi vahel jääb järjest lühemaks.

Mööda ei saadud ka kurbadest teemadest. Savisaar väljendas muret seoses raske õnnetusega Shanxi provintsi söekaevanduses, mille tagajärjel jäid paljud kaevurid maa alla lõksu. Asepeaminister oli just saabunud tagasi sellelt õnnetuspaigalt ja vahendas linnapeale toimunu üksikasju.

Savisaar kutsus Hiina kõrgeid esindajaid külastama Tallinna  Konfutsiuse Instituudi avamisele veel sellel aastal.

Savisaart saadavad Hiina visiidil abilinnapea Taavi Aas, SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli ning transpordiameti juhataja Andres Harjo. Kohtumisest võttis osa ka Eesti suursaadik Hiinas Andres Unga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles