Ohtlik gaasiveok toimetati asustusest eemale

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi-Tartu maanteel Mustvee lähistel teelt välja sõitnud Poola päritolu gaasiveok.
Jõhvi-Tartu maanteel Mustvee lähistel teelt välja sõitnud Poola päritolu gaasiveok. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Kraavi sõitnud Poola gaasiveok tõsteti ratastele ja transporditi asustusest eemale, hommikul asus see Eesti piiri poole teele.

Poolast saabunud gaasitsisterni omanikfirma sadulveoki abil tõmmati avariiline tsistern varahommikul asustusest eemale ja seda valvab politsei. Eelmisel õhtul politsei abil evakueeritud inimesed lubati koju tagasi.

Kella kaheksaks hommikul hindasid politsei eksperdid kraavist välja tõstetud haagise liiklemiseks ohutuks. Öösel saabunud Poola omanikfirma sadulveoks võttis gaasitsisterniga haagise järgi ning asus teele Poola suunas, kus on võimalik gaas avarii teinud tsisternist ümber pumbata.

Sõidukit saadab piirile politsei eskort. Juhid väldivad marsruudil suuremaid asulaid. Liiklus õnnetuspaigas taastus.

Päästeteenistus palub inimestel õnnetuspaigast ohu lõpliku möödumiseni eemale hoida. Liiklus õnnetuspaiga läheduses Jõhvi-Tartu-Valga maantee teelõigul jääb suletuks ning on Mustvee linna ja Raja küla kaudu ümbersuunatud.

Eile hommikul kell 06.12 sõitis Jõgevamaal Kasepää vallas Raja külas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 76. kilomeetril kraavi metaanilastiga gaasitsistern.

Kaitseväe rasketehnika ja eraettevõtte kraanade abil tõsteti veok möödunud öösel kraavist välja ratastele ning transporditi asustusest eemale.

Õnnetuspaigale saabus hilisõhtul Tartust eraettevõtte kaks kraanat ning Tallinnast ja Paldiskist kaitseväe rasketehnika, mille abil gaasitsisterniga veok kella 2.30ks ratastele tõmmati ja kraavist välja tõsteti, teatas päästeamet.

Ratastel tsisternhaagise automaatsed kaitsemehhanismid on nüüd normaalses tööasendis ning gaasi paisumisel rõhu suurenedes avanevad kaitseklapid, mis gaasi välja lastes rõhu automaatselt normi viivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles