Haiglatest kärbitakse eelarvet kõige vähem PERHil

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Esialgse kava järgi vähenevad sel aastal haigekassa lepingumahud kõige vähem ehk vaid 3 protsendi võrra Põhja-Eesti Regionaalhaiglal.


Olukorra paremuselt teisel kohal on Ida-Tallinna Keskhaigla, kellel tuleb oma rahakotti koomale tõmmata 4 protsendi võrra, kirjutab meditsiiniuudiste portaal 

mu.ee

.

Teisel kahel regionaalhaiglal, Tartu Ülikooli Kliinikumil ja Tallinna Lastehaiglal vähenevad eelarved võrreldes mullusega viis protsenti.

Keskhaiglatest tuleb oma tengelpunga esmaste plaanide järgi kõige enam ehk 7 protsenti koomale tõmmata Pärnu haiglal. Lääne-Tallinna Keskhaiglat ootab 6-protsendiline kärbe.

Üldhaiglatest läheb kõige nukramalt Hiiumaa haiglal, kes juhib kärbete edetabelit ülekaaluka 11-protsendilise eelarvemahu vähenemisega. Temale järgnevad üheksa protsendiga Läänemaa haigla ja Rapla maakonnahaigla. Teistel üldhaiglatel vähenevad lepingumahud 7-8 protsenti.

Ainsa kohaliku haiglana ootab Jõgeva haiglat tänavu nelja protsendi jagu õhem rahakott.

Samas pole pilt veel kaugeltki mitte selge. Selgub, et ainsate Eesti haiglatena prognoositakse ravijuhtude arvu kasvu väheneva eelarve valguses Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (2 protsenti), Viljandi ja Valga haiglale (kummalegi 1 protsent) ja Jõgeva haiglale (rekordilised 4 protsenti).  

Kõige suuremat ravijuhtude arvu langust prognoositakse Pärnu haiglale (4 protsenti). Temale järgnevad kolme protsendiga Lääne-Tallinna Keskhaigla ning Kuressaare, Rapla ja Läänemaa haiglad.   

Haigekassa sõnul on need andmed esialgsed ning korrektuurid on veel võimalikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles