Mika Waltari eksistentsialism – Eesti poolt vaadatuna*

Rein Veidemann
, TLÜ professor / Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehnaton ehk Amenhotep IV oli Egiptuse 18. dünastia vaarao ja temal on oluline roll Mika Waltari «Sinuhes».
Ehnaton ehk Amenhotep IV oli Egiptuse 18. dünastia vaarao ja temal on oluline roll Mika Waltari «Sinuhes». Foto: Corbis / Scanpix

Piret Saluri tõlgitud Mika Waltari «sinuhe» valiti Möödunud aasta parimaks tõlke­raamatuks. Raamatule annab hinnangu PROFESSOR Rein Veidemann.

Alustan tsiteerimisega: «Olen hoidnud oma mälestusi ranges saladuses, algul väga suure häbi- ja enesepõlguse tundega, aga seejärel, kui aastad olid mind tasandanud, kui aastad olid loonud vahemaa ja täitnud kuristikke, kõige meeldivama tundega, tahaksin öelda kuritegelikult veetleva mälestusena, millele nüüd viimaks olen leidnud õige koha. Sest kirjutades olen lõplikult vabanenud kõigest selle poolt põhjustatud hingelisest kohmetusest ja võin vaadata seda ilma kireta nagu paberõhukest lille, mille ma oma meelehärmiks leidsin äramääratud raamatu vahelt ja mis on oma lõhna kaotanud.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles