Tamkivi: Tuhalas on palju keskkonnariske

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhala Nõiakaev.
Tuhala Nõiakaev. Foto: Raigo Pajula

Taas keema hakanud Tuhala nõiakaevu ei ähvarda kuivaks jäämine seni, kuni võimaliku kaevandusega seotud riskid pole kõrvaldatud, ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.


Tamkivi ütles, et Tuhalas on palju keskkonnariske ning see on ministeeriumile teada. «Keskkonnaministeeriumi sõnum on kogu aeg olnud see, et enne, kui need riskid ei ole maha võetud ja meil ei ole teada, mis tegelikult toimub ja millised on keskkonnamõjud, on meil kaevandamisest väga vara rääkida,» vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Minister märkis, et praegu on piirkonnas kaevandamisest huvitatud kolm firmat ning enne, kui keskkonnamõjude uuringuid pole tehtud, on Nabala kandis kaevandamisest vara rääkida.

Tuhala Looduskeskuse juhataja Ants Talioja ütles, et kui kaevanduste arengukavale kirjutatakse alla, siis kirjutatakse alla ka Nõiakaevu hävitamise otsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles