Komisjon: Tõnismäe veetorni tuleb senisest rohkem tutvustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnismäe veetorn.
Tõnismäe veetorn. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna istus koos Tallinna kesklinna valitsuse moodustatud komisjon, mis püüab leida teed, kuidas Tõnismäe veetornile rentnik leida. Otsustati arhitektuurimälestiseks kuulutatud torni senisest rohkem võimalikele rentnikele tutvustada ja esitleda.


Kesklinna valitsus on juba kaks korda püüdnud konkursi korras leida veetornile rentnikku, kuid pakkujaid ei ole leidunud. Samas tahab aga torni endale saada Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ), mille kolledž asub kõrvalmajas, mis on torniga ühendatud.

«Komisjon leidis, et Tõnismäe veetorni on liiga vähe tutvustatud ning see viga tuleb parandada,» ütles kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus. «Võib-olla on kuskil mõni investor, kes ei ole veetornist veel midagi kuulnud, kuigi ehitisest ja selle rendile andmisest on ajakirjanduses piisavalt kirjutatud.»

Samuti otsustas komisjon, et Kodulinna-liikumise hing ning vanalinna patrioot Tiina Mägi võiks ajalehtedes avaldada loo, kus ta kirjeldaks veetorni kõiki võimalusi. Pärast seda korraldaks kesklinna valitsus aprilli lõpus võimalikele rentnikele ajaloolise hoone põhjaliku esitluse, kus antakse ülevaade tornist keldrist kuni katuseni.

Parbus mainis, et kui ka pärast esitlust ei muutu midagi ning rentnikku ikka ei leidu, tuleb edasi pingutada ja mingi lahendus ikkagi leida.

Kesklinna valitsuse vanema asetäitja Jüri Lump on öeldnud, et kui veetorni rendile võtmiseks ikka pakkumisi ei tule, pöördub linnaosavalitsus tõenäoliselt linnavalitsuse poole, et see teeks linnavolikogule ettepaneku konkursi tingimuste muutmiseks.

TTÜ haldusdirektor Margus Leivo on öelnud, et tehnikaülikool sooviks vana veetorni endale, et seada seal tudengitele sisse auditooriumid ning võib-olla ka raamatukogu. Rendikonkurssidel TTÜ sihilikult ei osalenud. Ülikool tahab torni endale tasuta saada, et siis hoone kordategemisse korralikult investeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles