Ühtse Eesti plakatid soditi ära

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Rävala puiesteel Swissoteli ees olevad teatri NO99 suurlavastuse «Ühtne Eesti suurkogu» reklaamplakatid soditi öösel vastu tänast täis erinevaid roppusi.


Plakatitele on aerosoolvärviga kirjutatud näiteks «nats», «vale» ja «NO666» ja moonutatud on ka piltidel kujutatud näitelejate nägusid. Soditud on vaid need plakatid, mis ei ole kaitstud klaasiga.

Kuigi mitmed netikommentaatorid kahtlustavad, et tegu võib olla teatrimeeste endi kavala reklaamitrikiga, ütles Ühtse Eesti pressiesindaja Jaanus Kukk Postimees.ee, et temal pole andmeid, et reklaamid on täis soditud suurkogu korraldajatega kooskõlastatult.

Kuke sõnul on reklaamid tõenäoliselt täis sodinud lihtsalt juhuslikud pätid.

Vahejuhtumit kommenteerib Ühtne Eesti ka oma kodulehel, mainides, et silma torkab sodimise ajastus.

«Ühtne Eesti avaldab hämmeldust ja sügavat kurbust, et meie reklaamplakatid täna öösel ära soditi,» seisab poliitikaelu raputada üritava teatriprojekti kodulehel.

«Ühtne Eesti ei soovi näha siin taga poliitkonkurentide rünnakut. Ilmselt on tegemist labaste pättidega.»

Ometi märgitakse teates, et Ühtse Eesti meeskonda paneb imestama kokkusattumus: kõigest paar päeva tagasi avaldasid nad üleskutse Eesti erakondadele alustada uut ja puhtamat poliitikat.

«Loodame väga, et tegemist pole reaktsiooniga Ühtse Eesti üleskutsele, millega ükski erakond pole veel liituda soovinud.»

Kuke sõnul ei ole kuulda olnud, et nende plakateid oleks soditud mujal kui Rävala puiesteel.

Teater pole tema väitel veel otsustanud, mida kavatseb plakatitega edasi teha - see sõltub läbirääkimistest reklaamid paigaldanud firmaga ClearChannel.

Kuke sõnul on praegune kokkulepe hoida reklaame üleval pühapäevani. «Soditud plakatite edasise saatuse kohta teeme otsuse täna õhtul. Politseisse avaldust ei ole meil plaanis teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles