Taavi Aas: ühissõidukite juhtide koondamine on välistatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Peeter Langovits

Abilinnapea Taavi Aas nimetas ühissõidukijuhtide seas levivat kumu eesootavast koondamisest alusetuks.


«Vaatamata veomahtude vähenemisele ja sõidugraafikute hõrenemisele püüame koostöös transporditöötajate ametiühinguga varasemaga võrreldes kitsamatest oludest ilma koondamisteta välja tulla,» kinnitas Aas Raepressi vahendusel.

Abilinnapea tõdes, et paratamatult tähendab see ühissõidukijuhtidele senisest väiksemast koormust ja samavõra väiksemat palka. Tänasel kohtumisel Tallinna Autobussikoondise ja TTTK juhtidega nenditi, et mõlemas organisatsioonis on mitmeid võimalusi töötajate rakendamiseks muutunud tingimustes.

«Usun mõistvasse suhtumisse, kindlasti jõuavad juhtkond, töötajad ja ametiühingud kõiki osapooli rahuldavale kokkuleppele,» ütles Aas. Ta lisas, et kahtlemata on igas organisatsioonis kokkuhoiuvõimalusi, olgu selleks siis töötajate osaline tööaeg või tugistruktuuride tegevuse optimeerimine.

«Kui riik ei oleks tekitanud TAK-ile probleeme küttehinna aktsiisi tõusuga ega TTTK-le elektrihinna tõusuga, siis ei oleks põhjust ka töötajate koondamisest rääkida,» nentis Aas. «Ühistransport on konservatiivne ala, kus ei saa teha kiireid otsuseid, mis võivad tulevikus valusalt kätte maksta. Homme on meil plaaniline kohtumine ametiühingute esindajatega ja loodan väga, et me jõuame kokkulepetele, mis sobivad nii juhtidele, ametiühingule kui lõppkokkuvõttes ka kõigile tallinlastele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles