«Keskpäevatund»: kas sotsidest ja rahvaliitlastest saavad rahvussotsialistid?

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel
Karel Rüütli Rahvaliidu ja sotside plagu vahel Foto: Mihkel Maripuu

Arutledes Rahvaliidu ja sotside ühinemisel sündiva erakonna nime üle leiti tänases «Keskpäevatunni» saates naljatamisi, et ilmselt saab Eesti nüüd rahvussotsialistid.

Kui liita Rahvaliidu ja sotsiaaldemokraatide nimi, saab kokku rahvussotsialistid, leidsid tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» arutlenud ajakirjanikud Ainar Ruussaar ja Priit Hõbemägi ning ärimees Rein Kilk.

«See oleks siis Eesti Natsionaalsotsiaaldemokraatlik Töölispartei,» muigas Hõbemägi. Ühiselt leiti siiski, et seda nime sündivale ühenderakonnale pakkuma ei tasu hakata. Saate ajal tegi ka üks kuulaja ettepaneku, et uus nimi võiks olla Vahvaliit.

Ainar Ruussaar ütles siiski, et ilmselt liitub sotsiaaldemokraatidega noorem osa Rahvaliidust ja nood nimesid kindlasti dikteerima ei hakka.

Rein Kilk lisas, et noortelt rahvaliitlastelt oodatakse ilmselt 15-20 000 hääle toomist ja vastutasuks pannakse lauale kohad üleriigilises valimisnimekirjas. «Mina arvan, et maikuus otsustab Rahvaliit kongressil jätkata iseseisvalt. Küsimus on, kes saab selle juhiks,» lõpetas Kilk.

Ravaliit allkirjastas sotsiaaldemokraatidega ühiste kavatsuste protokolli ja sel nädalal algasid liitumisläbirääkimised. Uuesti kohtutakse esmaspäeval. Rahvaliidu erakorraline kongress koguneb 23. mail, et vastu võtta erakonna tulevikku puudutavad otsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles