Raplamaal tabati staažikas röövpüüdja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KIK kuulutas välja keskkonnaprogrammi selle aasta teise taotlusvooru.
KIK kuulutas välja keskkonnaprogrammi selle aasta teise taotlusvooru. Foto: Egert Kamenik

Keskkonnainspektsioon tuvastas Raplamaal Vigala jõel tegutsenud röövpüüdja, keda on ka varem samas kohas tabatud ning selle eest ka karistatud.


Keskkonnainspektsioon sai juulikuu alguses Vigala jõel toimunud elektripüügi kohta teate ühelt tähelepanelikult kodanikult, teatas inspektsiooni pressiesindaja.

Tunnistaja ütluste abil õnnestus kindlaks teha ka rikkuja, kelleks osutus inspektoritele juba tuttav Raplamaa elanik. Sama mehe tabasid inspektorid Vigala jõel elektriga kalapüügilt ka eelmise aasta kevadel.


Röövpüüdja tunnistas järjekordset rikkumist ning andis ebaseadusliku püügivahendi asitõendina üle keskkonnainspektsioonile.


Menetluse lõppedes ootab seaduserikkujat trahv kuni 18 000 krooni.


Mullu toime pandud rikkumise eest karistas inspektsioon meest 9000 krooni suuruse trahviga. Lisaks sellele tuli tal solidaarselt koos püügikaaslasega hüvitada keskkonnale tekitatud kahju 12 900 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles