RMK juhtis tähelepanu polügooniloa puudumisele juba 2004. aastal

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torn ja kaitsekraavid laskeväljal looduskaitsealal.
Torn ja kaitsekraavid laskeväljal looduskaitsealal. Foto: Margus Ansu

Juba 2004. aastal juhtis RMK toonane peadirektor Ülo Viilup Kaitseliidu tähelepanu sellele, et Alam-Pedja õppepolügooni aluse maa kasutamine pole seadustatud.


«RMK peab vajalikuks märkida, et seni on kaitseministeeriumil või kaitseliidul vormistamata õppepolügooni aluse maa kasutamine õigusaktides sätestatud korras,» märkis Viilup.

Kaitseliit teatab oma vastulauses tänasele Postimehe artiklile, et selle Jõgeva maleval on 2004. aastast aastast RMK toonase peadirektori Ülo Viilupi kooskõlastus lasketiiru ja laskevälja väljaehitamiseks. Viilup andis samas kirjas tõepoolest kooskõlastuse lasketiiru ja laskevälja pikendamiseks ja süvenduskraavide ja kaitsevallide rajamiseks tingimusel, et vajalikud tööd viiakse läbi koos RMK Pikknurme metskonnaga. Samas juhtis Viilup tähelepanu, et ala ise on polügoonina seadustamata.

«Selleks, et keskkonnaministeeriumil oleks võimalik anda nimetatud maa üle kaitseministeeriumi valitsemisele, tuleb asjaomasel asutusel tellida polügoonialuse maa mõõdistamine ning esitada vastavate katastriüksuste jagamise toimikud RMK kinnisvaratalitusele.»

Postimehe andmetel ei ole Viilupi soovitusi praegu, kuus aastat hiljem, järgitud ja polügoon on endiselt seadustamata. Seda kinnitas Postimehele ka Kaitseliidu pressiesindaja Tanel Rütman, kes ühtlasi kinnitas, et laskealal viidi viimati õppuseid läbi eelmisel aastal. Postimehele teadaolevalt võeti laskeala kasutusele pärast 1998. aasta lageraiet.

Tänane Postimees kirjutas, et Jõgevamaa kaitseliitlased harjutavad sõjapidamist ebaseaduslikul harjutusväljakul, mis on rajatud otse Alam-Pedja looduskaitseala piirile. Üks matkarada lookleb laskmisalast mööda napilt 700 meetri kauguselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles