Politsei on saanud poliitilise välireklaami rikkumise kohta 67 kaebust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisreklaamid
Valimisreklaamid Foto: Mihkel Maripuu

Politsei on kuu aega kestnud poliitilise välireklaami keelu ajal saanud 67 kaebust, rikkumiste kohta on kokku alustatud seitse väärteomenetlust.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson ütles BNS-ile, et esimene väärteomenetlus alustati poliitilise välireklaami keeluaja esimesel päeval, 16. septembril Isamaa ja Res Publica Liidu linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi valimisreklaami kohta Pirita teel.

Teine menetlus alustati sama nädala laupäeval, 21. septembril Väike-Maarja vallas bussipeatuses olnud plakati kohta, mis kutsus üles valima erakonna poolt ning osalema juba nädal tagasi toimunud kohtumisel.

Kolmas menetlus alustati samuti 21. septembril tulnud teate alusel, kus Tapal oli kalmistu teadetetahvlil ühe erakonna kohaliku üksuse teade tasuta transpordist, mis kvalifitseerus poliitiliseks välireklaamiks.

Teisipäeval, 8. oktoobril tuli teade erakonna reklaamist Tallinnas 1A liinibussis, kus juhi tahavaatepeegli ja kella küljes oli ühe kandidaadi reklaam. Ka selle juhtumi suhtes alustas politsei menetlust. Samal päeval teatati ka, et Viimsis on avalikus ruumis mitmes kohas eksponeeritud reklaami, mis sarnaneb enne poliitilise välireklaami keeldu väljas olnud valimisliidu reklaamile. Kuna ühel juhul oli kleebis autol ning teisel juhul teadetetahvlil, siis alustas politsei kaks väärteomenetlust.

Neljapäeval, 10. oktoobril teatati kandidaadi valimisreklaamist Tallinnas Tööstuse tänava alguses asuva galerii vaateaknal suunaga väljapoole. Politsei alustas ka selle juhtumi suhtes väärteomenetluse.

Lisaks on kahele kandidaadile tehtud ettekirjutused kleebiste tähtajaliseks eemaldamiseks.

Alates poliitilise välireklaami keelu algusest on politseil tulnud tegeleda kokku 67 poliitilise välireklaami kaebuse või teatega, kuid enamikel juhtudel politsei rikkumisi siiski ei tuvastanud.

Kohalike omavalitsuste valimise seaduse järgi ei tohi parteid, kandidaadid ja valimisliidud teha poliitilist välireklaami alates 16. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles