Seriaalist saab internetis järjejutu asemel romaan

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflix on näide uuest televisioonist: virtuaalse videolaenutuse omaseriaal «Orange is the New Black» on üks mitmest sarjast, mille saab kohe avaldamise päeval korraga ära vaadata.
Netflix on näide uuest televisioonist: virtuaalse videolaenutuse omaseriaal «Orange is the New Black» on üks mitmest sarjast, mille saab kohe avaldamise päeval korraga ära vaadata. Foto: Netflix

Eelmisel nädalal Cannes’is toimunud maailma suurima teleprogrammide turu Mipcomi meediakonverentsi ilmestasid ülistuskõned televisiooni kuldsele ajastule ehk siis praegusele. Telemaastik muutub kiiremini kui kunagi varem ning enamik ettekannetest keskendus uute seadmete, platvormide ja ärimudelite mõjule televisiooni kvaliteedile ning ulatusele.

DreamWorksi tegevdirektor Jeffrey Katzenberg märkis oma avakõnes, et tema 40-aastase karjääri jooksul pole veel kunagi olnud telemaailmas nii palju uusi ja ainulaadseid võimalusi, vahendas Guardian.

Juba paar viimast aastat, eriti aga just tänavu, annavad tooni teleseriaalid, -saated ja -filmid, mis ei linastu mitte traditsioonilises telekanalis, vaid otse internetis. Suurim tegija on siin digitaalne videolaenutus Net­flix, mis oma programmiga tänavusel Emmy galal ka esimesed kuldsed kujukesed noppis, omatoodangusse panustavad aina enam aga ka Amazon ja Hulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles