Kaheksa eestlast jäid lennuväljale lõksu

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoettevõtja Raivo Aavisto, kes jäi kolmapäeva õhtul koos veel seitsme eestlasega Amsterdami lennuväljal «üliaktiivse» arvutiprogrammi tõttu maha Tallinna lennukist, eile Tallinna lennujaama ees.
Autoettevõtja Raivo Aavisto, kes jäi kolmapäeva õhtul koos veel seitsme eestlasega Amsterdami lennuväljal «üliaktiivse» arvutiprogrammi tõttu maha Tallinna lennukist, eile Tallinna lennujaama ees. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeva õhtul vaatas kaheksa eestlast Amsterdami lennujaamas, kuidas Estonian Airi lennuk Tallinna lahkub, sest arvutisüsteem ei lubanud neid lennukile, kuigi kõigil olid ammu olemas piletid ja pardakaardid sellele lennule.

Barcelonast, Londonist ja Pariisist Amsterdami kaudu koju lennata soovinud eestlased olid kolmapäeval enne kella 20 kohaliku aja järgi õnne täis, kui olid oma hilinenud lendudelt ikkagi jõudnud Amsterdami lennujaamas Tallinna lennu värava juurde. Lennuk pidi õhku tõusma kell 20.15 ning käimas oli ametlik lennule mineku aeg.

«Kõik meie lennud hilinesid, aga jõudsid ikka enne ametlikku Tallinna lennu väljumise aega – kes oli 20 minutit enne kohal, kes 12 minutit,» meenutas ärimees Raivo Aavisto, kes tuli kolme kaaslasega Barcelonast. «Kuna aga ka Eesti Õhk oli Tallinnast tulles hilinenud ning seetõttu hilines ka väljumisega, ootasime seal kõik koos teiste sellele lennule tulnutega üle poole tunni, kui lõpuks hakati inimesi Tallinna lennule registreerima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles