Mitte ainult tuleneelajatele

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rätsepistes põrandal: «Väljas söömine on Koreas väga popp ja restoranikultuur kõrge,» ütlevad Minjoo Ga ja Heidi Park.
Rätsepistes põrandal: «Väljas söömine on Koreas väga popp ja restoranikultuur kõrge,» ütlevad Minjoo Ga ja Heidi Park. Foto: Peeter Langovits

Siia kutsuks oma Korea sõbrad sööma küll, kinnitavad Ameerikas sündinud korealanna Heidi Park ja miljonilinnast Soulist pärit Minjoo Ga kui ühest suust, kui Korea rahvusrestoranis Gotsu lõunasöögi lõpetame.  
 

Kas sa ikka vürtsikat toitu sööd, uurib Ameerika korealaste perest pärit Heidi Park, kui Korea köögi autentsuse proovimiseks Tallinnas Pärnu mnt 62 asuvasse Gotsu restorani otsustame minna. Nimelt tähendab sõna gotsu korea keeles tšillipipart ja söögikoha korealasest peakokk Kyuho Lee kasutab enamikus roogades Korea köögile iseloomulikku tšillipastat. Eriline tuleneelaja ma pole, kuid mekkida suudan ehk ikka, mõtlen tulipunase tšillikaunaga sildi kõrvalt väikesesse hämarasse restorani astudes.

Eesti mehega abiellunud Park, kes elab siin 2008. aastast ja peab pisikest kondiitri- ja pagariäri, ootab mind koos rahvuskaaslase Minjoo Gaga, kes tuli Soulist Eestisse 2009. aastal ning õpib teatri- ja muusikaakadeemias trompetit. Mõlemad, muide, söövad meeleldi Eesti kodutoitu, sealiha ja hapukapsast ning ka sülti ja kohupiima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles