Jüri Maloverjan: Vene maine kaitseb Krossi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vendik
Jüri Vendik Foto: Erakogu

Venemaa võimude ja õiguskaitse maine – ei inimlik kohtlemine ega aus kohtupidamine pole tagatud – kaitseb välja- andmise eest üsna kindlalt kõiki neid, kellele Venemaa on tugeva poliitilise maiguga süüdistusi esitanud, kirjutab Moskva kolumnist Jüri Maloverjan.

Arctic Sea nimelise kuivlastilaeva kaaperdamise ja sellele järgnenud Eerik-Niiles Krossi tagaotsitavaks kuulutamise lugu on äärmiselt hämar, kuid kindlasti päästab Krossi mainet kõige muu seas asjaolu, et tagaotsitavaks kuulutas ta riik, mis on varem korduvalt üritanud oma poliitilisi tellimusi Interpoli kaela veeretada.

Üks eredamaid Venemaa poolt tagaotsitavaid isiksusi oli hiljuti surnud Boriss Berezovski, 90ndate Vene poliitika sümbol. Miljardärist Berezovski oli kõike muud kui aus ärimees ja riigitegelane. Kodumaa süüdistas teda mitmes suurpettuses, ja süüdistajatel oli ilmselt tõsi taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles