F1 tegelikkus: rooli pääseb vaid miljonite toel

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Sirotskin on Sauberi F1 autoga sõitnud vaid 700  meetrit ning eriti palju ta teste teha ei saa.
Sergei Sirotskin on Sauberi F1 autoga sõitnud vaid 700 meetrit ning eriti palju ta teste teha ei saa. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

F1 sarjas on taas käes ajad, kus rooli ei pääse mitte kiired, vaid rahakad noored mehed. Mis tähendab, et kui Kevin Korjus või mõni teine temataoline rahatu lööks järgmisel paaril aastal mõnes madalamas vormelisarjas platsi eeskujulikult puhtaks, siis marjamaale ta ikka ei saaks.

Sebastian Vetteli, Fernando Alonso ja Kimi Räikköneni kõrval on tuleval aastal stardis vähemalt kaks verisulis venelasest uustulnukat – Segei Sirotkin ja Daniil Kvjat –, kuid mitte sõiduoskuste, vaid paksu rahakoti tõttu. Käratsetakse küll, et lapspiloodid seavad ohtu nii enda kui teiste elu, ent midagi ei muutu. Väiksemad tiimid vajavad eelkõige raha, mistap panevad auto kokpitti istuma need, kes maksavad miljoneid.

Üle varju hüppajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles