Võõras piir ronib mööda Gruusia küla üha edasi

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gili Mahadžašvili Dvanis oma poja elamu ees.
Gili Mahadžašvili Dvanis oma poja elamu ees. Foto: Mihkel Maripuu

Jossif Stalini sünnilinna Gori juurest viib lähedal asuvatesse küladesse uhiuus, kuid kitsavõitu asfalttee, kus kaks sõidukit kõrvuti sõitma ei mahu, kuid mille äärtesse on ikkagi tõmmatud  kollane eraldusjoon rattatee jaoks, mida märgistab kiivrit kandva jalgratturi pilt.

Tee viib esialgu Brethi külla. Üks külaelanik toetub lõdvalt väravale ja vaatab möödasõitjaid, ka oma maja ees pingil istuv vanatädi jälgib teed. Neist veidi kaugemal on rohuplatsile – sest kauplust külas ei ole – kogunenud kolm külameest, kamba keskel mitmeliitrine plastist õllepudel.

Homme toimuvad Gruusias presidendivalimised ja tagasihoidlikul moel on seda märgata ka Brethis – nii bussipeatusse kui ka kellegi külaelaniku majaeelsele plangule on kleebitud naeratavate kandidaatide pildid. See on ka vist üks väheseid uusi detaile, mida tagasihoidliku ilmega külas mõnda aega nähtud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles