Keskmiselt langeb nädalas ligi 80 afgaani politseinikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud valvamas presidendikandidaatide registreerimist Kabulis.
Politseinikud valvamas presidendikandidaatide registreerimist Kabulis. Foto: EPA

Praeguse võitlushooaja vältel on surma saanud keskmiselt ligi 80 afgaani politseinikku nädalas, tunnistavad Afganistani siseministeeriumi ametnikud.


Samal ajal, kui NATO sõdurid astuvad kõrvale, lahkuvad ja lasevad afgaani julgeolekujõududel järjest enam tööd iseseisvalt teha, on järsult tõusnud ka seal surma saanud Afganistani armee võitlejate ja politseinike arv.

Võitlushooaeg Afganistanis algab traditsiooniliselt aprillis-mais, kui lumi mägedes sulab, ning hääbub novembris koos talve tulekuga. Tänavu kuulutas Taliban võitlushooaja alanuks 27. aprillil, lubades isevalmistatud lõhkekehade, suitsiidi- ja siserünnakuid üle riigi.

Afganistani asesiseministri Salim Ehsasi sõnul on Taliban alates sellest korraldanud 50 suitsiidirünnakut ja 1704 otserünnakut politseinike vastu. «1273 riigipolitseinikku, 779 kohalikku politseinikku ja 858 tsiviilisikut on kaotanud oma elu,» lisas ta.

Viga on saanud umbes 5500 politseinikku ja tsiviilisikut, suurem osa Talibani rünnakuist on tema sõnul aset leidnud Kabuli lähedale jäävates provintsides nagu Logar ja Ghazni.

Kaitseministeerium ja sõjavägi keeldusid tänavust Afganistani armee kaotusi välja andmast, küll aga tunnistasid, et hukkunuid ja vigastatuid on.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles