Lahtiharutatud prügi lõhnab kui kartulipõld

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadi endisel lennuväljal asuvad jäätmekuhjad nämmutab läbi sõelumismasin, mille laiali aetud tiibu meenutavate linttransportööride alla tekivad kolmes fraktsioonis kuhjatised.
Raadi endisel lennuväljal asuvad jäätmekuhjad nämmutab läbi sõelumismasin, mille laiali aetud tiibu meenutavate linttransportööride alla tekivad kolmes fraktsioonis kuhjatised. Foto: Kristjan Teedema

Raadi endise lennuvälja maandumisrajal jäätmehunnikute kallal ja juures õiendab korraga üle kümne tõstuki ja veoki. Väliselt meenutab paik prügimäge, aga lõhnab pigem sügisese värskelt lahti aetud kartulivao järele.

«Siia on omavoliliselt kokku veetud ka terve olmejäätmete mägi, mis haiseb kindlasti hullemini, aga me pole lihtsalt selle osani veel jõudnud,» tõdes Kalle Voogla firmast Eesti Keskkonnateenused, mis alustas pankrotistunud firma Reproh­ver jäätmete koristust Raadilt 25. oktoobril.

Endise lennuraja betoonplaadid on kaetud õhukese porikihiga, kilesegused prügikuhjad näevad välja kui mudast välja tõmmatud ning isegi puidujäätmete hunnik meenutab lahtikaevatud keskosas värvi ja konsistentsi poolest pigem turvast kui puitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles