Vabatahtlike päästjate õiguste laiendamine sai seaduse jõu

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik

Riigikogu võttis täna vastu päästeseaduse, mis annab muu hulgas seni vaid koos päästeametnikega õnnetusi likvideerimas käinud vabatahtlikele õiguse ka iseseisvalt päästetöödes osaleda.


Seaduse vastuvõtmise poolt oli 87 riigikogu liiget, vastuhääletajaid ja erapooletuid ei olnud.

Seaduse eesmärk on reguleerida päästeasutuste ülesanded ja korralduse ning pääste tegevuses vabatahtlikkuse alusel osalevate abipäästjate, kohaliku omavalitsuse, mittetulundusühingu, sihtasutuse või ettevõtja õigused ja kohustused.

Eraldi peatükis on käsitletud meetmeid, millega muudetakse täpsemaks isikute põhiõiguste ja vabaduste piiramine päästeasutuse ülesannete täitmisel ja isikute ohutuse tagamisel.

Lisaks nähakse ette tingimused ja väljaõppe tasemed vabatahtliku päästjana tegutsemiseks. Nii võivad teise astme väljaõppe läbinud vabatahtlikud päästjad teha päästetöid, vajadusel siseneda valdusesse ja äärmisel vajadusel kasutada päästesündmuse käigus füüsilist jõudu. Esimese astme õppe läbinud vabatahtlikud päästjad tegutsevad päästesündmusel üksnes koos päästeametnikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles