Kõnelused keskenduvad regulatsioonidele

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsselis alanud Euroopa Liidu ja USA kaubandusläbirääkimiste eesmärk on luua ühine vabakaubanduspiirkond, mis moodustaks poole maailma majandusest.
Brüsselis alanud Euroopa Liidu ja USA kaubandusläbirääkimiste eesmärk on luua ühine vabakaubanduspiirkond, mis moodustaks poole maailma majandusest. Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Liidu ja USA edukad läbirääkimised võivad luua maailma suurima vabakaubanduspiirkonna.

Nädalavahetusel ja eile saabus Brüsselisse umbes 50 USA tippametnikku, et osaleda nädala lõpuni kestvatel Euroopa Liidu ja USA teise vooru kõnelustel, mis keskenduvad regulatsioonidele.

Pool delegatsioonist tuli Ühendriikide regulatsiooniagantuuridest, kellest mõned ei allu valitsusele, kirjutas The Wall Street Journal. Lehe sõnul peegeldab delegatsiooni koosseis läbirääkimiste põhiteemat – majanduskasv ei tule mitte niivõrd tariifide, kuivõrd kaubandust takistavate regulatsioonide eemaldamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles