Martin Medar: tantsupeo valusad valikud

, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Medar
Martin Medar Foto: Erakogu

Postimehes võttis ajakirjanik Anneli Ammas põhjaliku arutluse alla tantsupidudele püüdlevate tantsijarühmade sünniaastate teema («2014. aasta tantsupeoks on tantsijaile seatud vanusepiirid», PM 08.11).

Otsuse seada rühmade kaupa vanusepiirangud tegi Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi (ERR­S) mentornõukoda, kuhu kuuluvad väga suurte kogemustega tantsuvaldkonna spetsialistid – tantsuõpetajad, tantsupidude üldjuhid ja lavastajad (Kadri Tiis, Ülo Luht, Ilma Adamson, Angela Arraste, Maie Orav, kokku 22 mentorit). Muuhulgas kinnitab seesama mentornõukoda ka iga tantsupeo kunstilise toimkonna ja repertuaari.

Kaks aastat tagasi tehtud valuline otsus tõukus sellest, et tung peole on viimastel pidudel kasvanud. Praegu koosnevad paljud rühmad paraku väga eri vanuses tantsijatest. Nii on juba rühmade sees ebaühtlus, rühmaliikidest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles