Kristian Jaani: Bermuda kolmnurk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Jaani
Kristian Jaani Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Nimetame politseis Bermuda kolmnurgaks piirkonda Tallinna vanalinnas, mis jääb Suur-Karja, Väike-Karja, Müürivahe ja Vana-Posti tänava vahele. Viimase kolme aastaga on seal toime pandud ligi 900 kuritegu.

 See, et nädalavahetustel tagab seal sadade joobes inimeste keskel korda mikrobussitäis eriväljaõppega politseinikke, ei ole vanalinna külastajatele ilmselt eriline uudis. Samuti sõidavad sinna öösiti pidevalt tavapatrullid. Ent eriüksuse kasutamine selleks, et rahustada vaba aega veetvaid inimesi, tekitab mitmeid küsimusi. Neist üks olulisemaid on: miks on see nii läinud?

Põhjusi, miks on mõned vanalinna tänavad oluliselt ohtlikumad kui teised, ei maksa kaugelt otsida. Klassikaline kaklus vanalinnas toimub nädalavahetuse varahommikul, kella 3 ja 5 vahel. Siis on pidu Bermuda kolmnurgas jõudnud oma haripunkti, asutused, milles kliendid on ohtralt alkoholi tarbinud, hakkavad oma uksi sulgema. Korraga satub tänavale sadu inimesi, neist paljud tugevas joobes, mitmed inimesed on baaridest välja juhatatud kõva sõna või isegi jõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles